Taylor Swift a tengerentúlon elűzte Az ördögűző: A hívőt

2023. szept. 15

Egy héttel korábban kerül a mozikba Amerikában Az ördögűző: A hívő, erről a filmet gyártó producercég tulajdonosa, Jason Blum adott hírt a Twitteren, amit a filmet forgalmazó Universal Pictures is megerősített. A lépés oka: október közepén mutatják be Taylor Swift koncertfilmjét, amely az Eras Tour eddigi fellépéseiről készült, és akkora iránta az érdeklődés – elővételben eddig csaknem 30 millió dollárért keltek el a jegyek –, hogy nem érdemes versenyezni vele.
Az internet népe természetesen ráharapott a témára, sorra jönnek a mémek Taylor Swift ördögi erejéről meg arról, hogy egy moziterem tele Swift-rajongóval tényleg sokkal ijesztőbb, mint bármilyen ördögűzés. A Barbenheimer mintájára azonnal megszületett az Exorswift kifejezés is (Exorcist + Swift), hiszen az egyhetes különbség ellenére a két film mégiscsak versenyezni fog a mozikban. Az Ördögűző-rajongók azonban szomorúak a döntés miatt, hiszen az lett volna stílszerű, ha az eredeti tervek szerint péntek 13-án mutatják be a filmet.
Az ördögűző: A hívő egy új trilógia kezdete, amelyet az a David Gordon Green rendez, aki legutóbb sikerrel készített szintén új trilógiát a Halloweenből. Az új filmben két kislányt száll meg a gonosz, és a kétségbeesett apát (Leslie Odom, Jr) az eredeti, 1973-as film főhőse, Chris MacNeil (Ellen Burstyn) segíti, mert neki már van tapasztalata a démonokkal.
A következő rész – The Exorcist: Deceiver – javában készül, 2025 áprilisában mutatják be a mozik.
(The Exorcist: Believer – hazai bemutató: 2023. október 12.)